Ferrates

Via Ferrada de la Regina i una de les més conegudes de Catalunya, creada l´any 1997.
Via de grans parets verticals, amb 1km de distància recurreguda, dividida en 3 trams, el tercer més nou i super- aèri i més exigent en algun pas. Amb un total de 430metres de desnivell. Té una aproximació de 20-30minuts fins al primer tram.
Durant tot el recorregut tenim unes vistes magnífiques com el pantà d´Oliana.
Es una ferrata assequible per a tothom si és té un mínima condició física i si no es té vertigen.


                                                      BAUMES CORCADES (CENTELLES)

ferrata de 3-4 hores formada per 3 trams.El primer molt curt i assequible(iniciació), el segon amb un llarg tram en un penya-segat seguit d´un pont tibetà d´uns 50metres molt espectacular i vellugadís!!!! El segon tram hi ha una part fàcil i difícil, la difícil es necessita força de braços i bastant aèrea. I última part, molt curta però amb un petit desplom bastant pronunciable.
Totes 3 parts amb via d´escapada per si es requereix.!!!
                                                     FERRATA OLIANA (pantà d´Oliana)

Ferrat més aèrea de Catalunya. formada per 3 trams, el primer hi ha un pont tibetà després d´una pujada pronunciada deixant de vista la carretera molts metres avall. La segona molt fàcil i ràpida però continua pujant i la tercera i última amb un pas un pèl tècnic i un petit i únic desplom on després d´una horeta i mitja arribes a dalt. Una hora i mitja de baixada fins aparcament.
Ferrata on és molt recomanable 100% portar MOLTA AIGUA.Durada de 3 a 5 hores, depenent dels embusos que et puguis trobar ja que és molt coneguda i transitada.
Dificultat baixa però no apte per gent amb vertigen, no aconsellable. no dificultat tècnica.